Sinéad O'Connor ha tornat a sorprendre el món. En aquesta ocasió, la cantant ha anunciat la seva conversió a l'Islam, i ho ha fet mitjançant una sèrie de missatges a Twitter en què ha donat a conèixer, entre altres coses, el seu nou nom. A partir d'ara, es dirà Shudada Davitt.

"No hi ha més déu que Al·là, i Mahoma el seu profeta", ha escrit. A més, ha afirmat sentir-se molt orgullosa de professar ara la religió musulmana, el que considera "un viatge teològic intel·ligent". O'Connor va pujar també un vídeo cantant l''adhan' (oració islàmica) i diverses imatges amb el vel posat.

Aquest fet es produeix 26 anys després de l'escàndol que va provocar quan en cantar la cançó 'War' de Bob Marley, en arribar a la paraula 'evil', va treure una foto del Papa Joan Pau II i la va trencar en diversos trossos. "Lluita contra el veritable enemic", ha postil·lat. Posteriorment, va explicar que ho havia fet com a protesta pels abusos sexuals a menors per part de sacerdots.

En els últims temps, la irlandesa ha protagonitzat diverses notícies. El passat mes de març va sortir a la llum la seva primera cançó després de quatre anys d'aturada i poc després va parlar obertament dels problemes mentals que arrossega des de fa dècades (fa tres anys, va haver d'ingressar en un hospital després que amenacés amb suïcidar-se i va enviar un missatge als seus fills: "Esteu morts per a mi").

A més, el 1999 la cantant va ser ordenada sacerdotista de l'orde herètica dels tridentins, acte que va tenir lloc a Lourdes. Per aquell temps, també s'havia canviat el nom, donant-se a conèixer com a 'Mare'.