25 de octubre de 2018
25.10.2018

Puigdemont: "No és just que només puguin optar a l'autodeterminació els països que han engegat guerres"

Afirma que Espanya té "un problema molt seriós" quan intenta "justificar entre els socis europeus perquè hi ha líders que porten més d'un any a la presó"

25.10.2018 | 13:54
Carles Puigdemont

L'expresident Carles Puigdemont ha reclamat aquest dijous a Ginebra el "respecte i el reconeixement de la comunitat internacional" per poder exercir el dret a l'autodeterminació de Catalunya de forma democràtica i pacífica. En declaracions a la premsa després d'un discurs al Fòrum Crans Montana, Puigdemont ha dit que "és el moment de reivindicar el dret a l'autodeterminació com a eina de pau que permet evitar conflictes".

"No és just que només pugui optar a ser reconeguts en aquest dret països que hagin engegat guerres o que s'hagin matat entre ells, va al revés, els que tenim un compromís profund a exercir-lo de manera democràcia, no violenta, inclusiva i pacífica hem d'obtenir el respecte i reconeixement de la comunitat internacional", ha dit. Segons Puigdemont, el govern espanyol té "un problema seriós" quan intenta "justificar" al món que té "presos i exiliats".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook