El Departament de Salut ha sancionat de moment amb 120.000 euros l'associació de Josep Pàmies 'Dolça Revolució', segons han explicat fonts de la conselleria. Es tracta de dos expedients diferents. El primer es va obrir a principis del 2018, quan Salut detecta que la pàgina web de l'entitat ofereix uns productes fets amb plantes que prometen curar el càncer i la leucèmia. La multa inicial és de 30.000 euros, però l'associació reconeix la seva responsabilitat i es redueix la sanció fins als 18.000. La segona multa, de 90.000, és per la venda de MMS, l'anomenat 'suplement mineral miraculós' per curar l'autisme. El departament encara no sap quina serà la resposta de Pàmies. Queda pendent, a més, un tercer expedient per l'acte celebrat a Balaguer, encara en tràmit.

Pàmies, un pagès de Balaguer a qui molts qualifiquen de curandero per l'impuls de polèmiques teràpies alternatives a la medicina tradicional, fa anys que està en el punt de mira de la comunitat científica. Així mateix, les autoritats han obligat a suspendre o traslladar algunes de les seves conferències, que solen atreure centenars de persones.

La setmana passada, la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, va anunciar que el govern espanyol presentaria una denúncia a la fiscalia contra l'associació de Pàmies, ja que el producte MMS està prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.