23 de octubre de 2018
23.10.2018

El F˛rum Constituent liderat per Llach promourÓ el debat per˛ no redactarÓ una constituciˇ catalana

Torra presenta l'˛rgan com una "eina republicana" per avanšar en el dret a l'autodeterminaciˇ sense ser l'inici d'un procÚs constituent

23.10.2018 | 12:50
El F˛rum Constituent liderat per Llach promourÓ el debat per˛ no redactarÓ una constituciˇ catalana

El Govern de Quim Torra ha creat avui el consell assessor que impulsarà el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent d'una hipotètica república catalana, una "eina republicana" per avançar en l'"autodeterminació" que capitanejarà l'exdiputat i cantautor Lluís Llach.

En un acte solemne a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, Torra ha presentat avui aquest consell assessor liderat per Llach, que serà l'encarregat d'organitzar el futur Fòrum Cívic i Social, espai per debatre les bases constituents d'una eventual república catalana.

Torra ha destacat que es tracta d'una "eina republicana per avançar d'acord amb el dret a l'autodeterminació del poble català i la voluntat de la immensa majoria de la ciutadania per decidir el seu futur".

Ha defensat que aquest consell assessor, que s'ha creat a partir de la llei de consultes populars del 2014, no emprendrà el procés constituent, sinó que s'encarregarà d'organitzar el debat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook