23 de octubre de 2018
23.10.2018
L'Empordà

Bonvehí vol que la Crida sigui un «paraigua» i no un partit per poder-hi encabir el PDeCAT

El president del Partit Demòcrata creu que no té sentit dos grups «amb la mateixa ideologia»

23.10.2018 | 06:30
David Bonvehí.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, preferiria que la Crida «fos un paraigua» que «aixoplugui tot l'independentisme».

En una roda de premsa posterior a la reunió del Comitè Nacional, Bonvehí va defensar que en qualsevol cas caldrà trobar «un encaix» entre totes dues. «Dos partits amb la mateixa ideologia i amb la mateixa gent no tindria sentit», va reflexionar en veu alta. «Estem expectants de si aquesta unitat es pot anar concretant en accions concretes», va subratllar.

El líder del PDeCAT es va mostrar «obert a qualsevol solució» perquè considera que no han de «fragmentar» el seu «espai electoral».

Bonvehí va celebrar que ahir«part de l'independentisme disposat a fer accions unitàries s'hagi reunit» a Waterloo en la trobada convocada per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar què serà i com funcionarà el Consell de la República però ha dit que és una «llàstima» que no hi hagi assistit la CUP.


«La via del mig»

David Bonvehí va reiterar que la «desobediència continuada no porta a cap lloc» però va advertir que «tampoc és el camí deixar-ho estar tot i continuar amb la situació autonòmica en què estem». «Cal explorar una altra via que ha de sorgir de la unitat de molts actors, que estigui liderada per Puigdemont, que no ha de descartar acords per un referèndum pactat», va reflexionar en veu alta.

«És una via del mig que ha de construir l'independentisme», va reflexionar en veu alta. De fet, va assegurar que aquesta és la «via que ara defensa la major part de l'independentisme» i espera que així consti en els plantejaments de la Crida Nacional, que es presentarà aquest dissabte.

El líder del PDeCAT va considerar que seria «positiu» que es posés en marxa el Consell de la República i va lamentar que la CUP no haugés assistit a la trobada convocada per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar què serà i com funcionarà. A més, també va valorar negativament la decisió dels cupaires «d'abandonar la majoria parlamentària».

«L'independentisme hauria d'estar més unit que mai», va reflexionar en veu alta. Bonvehí va recordar que la CUP ja es va oposar a la investidura de Turull, i que en aquella ocasió ja «van deixar clar que passaven a l'oposició».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook