El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dilluns que atorgar a l'expresident Carles Puigdemont "un plus de representativitat que no té en aquests moments" implica des del seu punt de vista "un error". Ho ha assegurat així en una entrevista a RNE en ser preguntat per una possible reunió presencial entre el líder de JxCat i el de Podemos, Pablo Iglesias, després que l'expresident el convidés durant una conversa telefònica de 45 minuts aquest diumenge al vespre. Una decisió que Iceta ha emmarcat però en un àmbit personal d'Iglesias, desmarcant-ho així de "l'àmbit de decisió" del govern espanyol. D'altra banda, durant l'entrevista Iceta també ha alertat ERC de "barrejar el pla polític i el pla judicial" pels pressupostos.

Ha respost així a les paraules del vicepresident del Govern i dirigent d'ERC, Pere Aragonès, sobre les condicions dels republicans per la negociació dels pressupostos de Pedro Sánchez. I Iceta ha resolt: "Supeditar decisions polítiques al Congrés a decisions que no són a l'àmbit del govern [...] és un gravíssim error que pot perjudicar centenars de milers de catalans".

D'altra banda, i en la mateix entrevista, el dirigent socialista ha assegurat que no preveu un avançament electoral a Catalunya de forma imminent i s'ha mostrat partidari de mantenir legislatures senceres. En aquest sentit ha apuntat que seria "difícil" per a l'independentisme explicar una nova convocatòria després de defensar el resultat de l'1-O. Però després de comprometre's a unes fites "impossibles de complir", el primer secretari del PSC ha resolt que l'independentisme està ara "més desorientat i dividit que mai".

En aquest context Iceta ha conclòs que l'independentisme s'ha conjurat per "lluitar" contra Mariano Rajoy i "ha estat més feliç" en aquest escenari que "no relacionant-se amb el govern socialista". "És bastant evident", ha assegurat encara sobre la discrepàncies a les files independentistes. En qualsevol cas, pel dirigent dels socialistes catalans la base de la "divisió" dels grups independentistes rau en uns interessos electorals "contraposats" i en la pugna interna per assumir el lideratge del moviment independentista.