L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el líder de Podem, Pablo Iglesias, han mantingut avui una llarga conversa telefònica en la qual han coincidit en la necessitat d'"obrir espais de diàleg polític" sense els quals no és possible arribar a acords de cap tipus.

Segons han explicat fonts pròximes a Puigdemont, que resideix a Waterloo (Bèlgica), la conversa telefònica amb Pablo Iglesias ha tingut lloc aquest vespre i ha durat uns 45 minuts.

"Han parlat de la situació política a Catalunya i a Espanya, de l'escenari polític creat després de la moció de censura, de la nova correlació de forces parlamentàries al Congrés dels Diputats i de la situació dels presos polítics i exiliats", han precisat les mateixes fonts, sense especificar si també han tingut ocasió de parlar dels Pressupostos de l'Estat.

Iglesias, que ha mantingut aquesta conversa telefònica amb Puigdemont després que divendres passat es reunís amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners (Bages), ha trasllat al líder de JxCat el seu interès a mantenir un diàleg amb ell, com a dirigent de la primera força de la coalició que governa a Catalunya.

Les esmentades fonts pròximes a Puigdemont han apuntat que els dos líders han coincidit "en la necessitat d'obrir espais de diàleg polític sense excloure cap tema", ja que actualment els esmentats espais "no existeixen i són la condició per fer possible qualsevol mena d'acord en el futur".

"Les converses entre Puigdemont i Iglesias continuaran", han subratllat, i l'expresident de la Generalitat ha convidat el líder de Podem "a mantenir una reunió presencial"