El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, considera que, «si es pot revisar una sentència del Tribunal Suprem sobre les hipoteques per la transcendència que té i per les seves conseqüències, també s'hauria de poder revisar l'auto de presó preventiva que afecta diversos polítics» catalans.

En declaracions durant la Mostra de Comerç al Carrer i Gastronòmica de Sarrià, Ramon Espadaler va considerar que aquesta decisió «també té una transcendència política, més enllà de les implicacions personals i familiars».

«Aquesta mateixa setmana hi ha hagut veus autoritzades del món judicial que també han apostat per aquesta solució», va dir en referència a les declaracions de Pascual Sala, expresident del Tribunal Constitucional, que no veu indicis del delicte de rebel·lió en la causa de l'1-O.

Tot i aquestes consideracions, Ramon Espadaler ha mostrat el «respecte més escrupolós per la separació de poders i per la independència del poder judicial».

Units per Avançar ha reiterat, a través d'un comunicat, que «des del primer moment» està a «favor de substituir la presó preventiva per la llibertat condicional».