21 de octubre de 2018
21.10.2018
L'Empordà

Espadaler diu que la interlocutòria de presó dels polítics catalans és revisable

?El dirigent d'Units per Avançar compara el cas amb la polèmica sentència de les hipoteques

21.10.2018 | 06:30
Espadaler, segon per la dreta, durant la Mostra de Comerç.

El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, considera que, «si es pot revisar una sentència del Tribunal Suprem sobre les hipoteques per la transcendència que té i per les seves conseqüències, també s'hauria de poder revisar l'auto de presó preventiva que afecta diversos polítics» catalans.

En declaracions durant la Mostra de Comerç al Carrer i Gastronòmica de Sarrià, Ramon Espadaler va considerar que aquesta decisió «també té una transcendència política, més enllà de les implicacions personals i familiars».

«Aquesta mateixa setmana hi ha hagut veus autoritzades del món judicial que també han apostat per aquesta solució», va dir en referència a les declaracions de Pascual Sala, expresident del Tribunal Constitucional, que no veu indicis del delicte de rebel·lió en la causa de l'1-O.

Tot i aquestes consideracions, Ramon Espadaler ha mostrat el «respecte més escrupolós per la separació de poders i per la independència del poder judicial».

Units per Avançar ha reiterat, a través d'un comunicat, que «des del primer moment» està a «favor de substituir la presó preventiva per la llibertat condicional».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook