Més d'un centenar de dones electes d'ERC es van reunir ahir a Pineda de Mar en la primera Convenció de Dones del partit per compartir coneixements i preocupacions sobre el paper de la dona a les institucions. Les republicanes s'han conjurat per «doblar» l'actual presència femenina en càrrecs de responsabilitat a partir de les pròximes eleccions municipals de 2019, un objectiu que facilitarà el fet que els republicans ens presentin arreu amb la «llista cremallera».

«Volem fer polítiques de dona, que pensin en les dones i en la igualtat perquè és així com es contribueix a la igualtat d'oportunitats i a la construcció d'una república més igualitària», va dir la vice-secretària general de dones d'ERC, Mireia Mata.

Actualment el partit compta amb 50 alcaldesses, 800 regidores, 22 diputades i més de 350 càrrecs orgànics, segons ha detallat la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

«Ja estem caminant i aquesta és la nostra vocació, i la llista cremallera és oportunitat per doblar el número de dones a les institucions per fer polítiques reals», va remarcar la consellera, Teresa Jordà.

Va assegurar que des d'ERC s'entén el feminisme no només com una revolució social per acabar amb la desigualtat de gènere, sinó també com una revolució de pensament. En aquesta revolució, expliquen, hi han contribuït també quatre dones del partit que no han pogut ser a la Convenció i a les quals s'ha volgut retre homenatge: Carme Forcadell, Dolors Bassa, Meritxell Serret i Marta Rovira.

Des de la presó i l'exili

Meritxell Serret i Marta Rovira van participar a la jornada a través d'una videoconferència i van demanar la implicació de totes les dones del partit per assolir una «igualtat plena» fonamentada en la «meritocràcia» i no només per qüestions de paritat.

També Carme Forcadell i Dolors Bassa, a través de dues cartes escrites des de la presó, van tenir el seu moment en la Convenció de Dones.