Uns 300 passatgers d'un Talgo que feia el trajecte Barcelona - Cartagena van passar entre 8 i 12 hores dins el tren a l'estació de l'Aldea després d'haver quedat aturat per la inundació de l'estació de Vinaròs, que a les sis de la tarda va obligar a tallar la circulació de combois entre València i la capital catalana.

En un primer moment, el tren va quedar aturat a Ulldecona i, posteriorment, va retrocedir fins aquesta estació. Renfe ha informat que els viatgers van quedar atrapats en aquell punt perquè la rotonda del municipi estava negada d'aigua i no s'hi podia accedir per carretera. Segons Protecció Civil, cap a les 2.40 de la matinada d'ahir es va donar l'opció als usuaris d'anar cap a Barcelona per arribar a la seva destinació, primer amb un AVE fins a Madrid i després amb un tren que els va dur a València. La meitat dels viatgers van decidir fer aquest trajecte i la resta van poder seguir el seu trajecte cap a les cinc de la matinada, quan es va restablir la circulació de trens entre València i Barcelona.

El Departament d'Interior ha anunciat que convocarà Renfe per analitzar l'incident. El conseller Miquel Buch va explicar que els demanaran «quins problemes van tenir» en el que va qualificar de «situació crítica». La intenció és saber «on va fallar» i no descarten «exigir millores».

Sense precedents

El temporal de dijous i divendres a les Terres de l'Ebre va deixar xifres que «no tenen precedent» a Alcanar, on es van registrar 199,8 mil·límetres d'aigua en 24 hores. El Servei Meteorològic de Catalunya diu que es tracta d'una quantitat excepcional, ja que l'observatori d'Alcanar no té «precedent pel que fa a pluja diària al llarg dels seus 27 anys de dades», on la xifra més alta fins ara era de 123,7 mil·límetres, registrats el 14 d'agost de 1996.

La urbanització Serramar d'Alcanar Platja, al Montsià, es va endur la pitjor part de la llevantada a la zona. El desbordament del barranc del Llop, divendres al vespre, va inundar una desena de cases, es va endur murs, vehicles i tot tipus de materials, però no va causar danys personals.

També la força de l'aigua que baixava al barranc de la Galera va aixecar el ferm i va malmetre la carretera C-12, a Tortosa, que ahir a la tarda continuava tallada.