Un grup de persones va cremar ahir contenidors a la calçada de l'avinguda Diagonal de Barcelona i van tallar durant mitja hora tots els carrils de circulació, tant d'entrada com de sortida de la ciutat, la qual cosa causa retencions en aquesta via, va informar la Guàrdia Urbana. Els Mossos d'Esquadra, de la seva banda, van assenyalar que cap a les 8.30 hores un grup d'entre 10 i 20 persones no identificades es va concentrar al final de l'Avinguda Diagonal, davant el Palau de Pedralbes, i va col·locar contenidors com a barricades al llarg de tots els carrils de l'avinguda i els han calat foc.

Tot i que en un primer moment es desconeixia qui eren els autors d'aquesta acció, posteriorment els ocupants de l'edifici okupa Ca la Trava es van atribuir l'acció. El desallotjament d'aquest edifici dijous a la nit es va saldar amb dos detinguts i dos denunciats més per resistència i desobediència.

En la manifestació convocada dijous en protesta pel desallotjament també va ser detinguda una persona, i identificades unes altres dos, per un delicte de desordres públics pels disturbis desencadenats en la concentració.

Com a conseqüència de l'acció de protesta d'ahir al matí matí, tots els carrils d'aquesta via d'entrada i sortida sud de Barcelona van quedar tallats durant mitja hora, la qual cosa va causar importants retencions de vehicles que a aquesta hora punta pretenien entrar o sortir de la ciutat. Cap a les 9.30 hores es van reobrir els carrils de sortida de la ciutat, i d'entrada la Guàrdia Urbana ha realitzat desviaments a l'altura de l'avinguda del Doctor Marañón. Poc abans de les 10.00 hores, el trànsit a l'avinguda Diagonal va quedar restablert en tots dos sentits de la circulació.

Reclamen actuació

El president del grup del PP en Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va reclamar al govern municipal que actuï contra els « okupes violents» que van atacar comerços i mobiliari urbà i tallat l'Avinguda Diagonal per protestar pel desallotjament de la casa okupa Ca la Trava de Gràcia.

En un comunicat, Alberto Fernández demana a l'Ajuntament que «comptabilitzi el cost dels danys causats pel col·lectiu okupa durant les protestes i es presenti com a acusació particular.