El sindicat Jusapol ha presentat una denúncia davant del TSJC contra el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el director general de l'Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per delictes relatius a l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. El sindicat vol que siguin citats com a investigats per haver incitat l'odi i el boicot a la manifestació de policies espanyols i guàrdies civils del passat 29 de setembre. En el seu escrit, considera que el dispositiu de seguretat va ser "insuficient" i va respondre a instruccions polítiques dels denunciats. Remarca que els participants van ser "insultats i agredits" animats pels denunciats. Es queixen que es permetés la contramanifestació independentista, animant fins i tot a participar-hi per part de Torra.

Jusapol aporta diferents notícies, entre elles una on apareixen declaracions del mateix Torra animant a ocupar la plaça de Sant Jaume perquè no ho fessin els policies espanyols. També cita declaracions de Miquel Buch acusant el sindicat de "provocar" i, a parer de Jusapol, "justificant així les agressions sofertes i les resolucions adoptades per impedir i boicotejar la manifestació".

Al seu parer, les manifestacions convocades per l'ANC, els CDR i la CUP "incentivaven l'odi i la violència cap als policies nacionals i guàrdies civils". "Aquest suport de les autoritats va ser eficaç i suficient perquè l'ANC, els CDR i la CUP actuessin fora de la legalitat, ocupessin la plaça de Sant Jaume i anessin a buscar la manifestació de Jusapol per insultar i agredir els seus manifestants, sabent que els Mossos no utilitzarien tots els mitjans per impedir-ho", apunta la denúncia.

Segons el sindicat, la "inseguretat física" dels manifestants davant del "seguiment amenaçant i violent dels acòlits dels denunciats i les agressions verbals i físiques sofertes per molts dels participants" era un "objectiu buscat pels denunciats" per evitar així la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, "contra la que han mostrat el seu rebuig i odi". Jusapol denuncia insults, amenaces i agressions amb pintura i àcid.

També es personarà com a acusació popular en les querelles presentades de forma individual per manifestants.