La CUP ha decidit aquest dissabte que no entrarà a negociar els pressupostos amb el Govern i treballarà perquè "no es consolidi" l'executiu de Quim Torra.

La formació ho ha acordat en el consell polític que ha celebrat aquest dissabte a Palamós (Baix Empordà), on també ha deixat clar que l'estratègia passa per "recuperar múscul" als carrers, i mantenir "l'esperit de l'1 i el 3 d'octubre". "No ens asseurem a negociar aquests pressupostos, perquè la línia que ha agafat el Govern no es correspon amb el mandat de l'1 d'octubre", ha reblat el portaveu nacional de la CUP, Lluc Salellas.

Els anticapitalistes han explicat que en els propers dies donaran a conèixer els detalls de l'estratègia que han adoptat en aquest consell polític i que passa per "treure el focus del Parlament" i col·locar-lo als carrers.

Els pressupostos del govern de Quim Torra no comptaran amb el suport de la CUP. Així ho ha anunciat la formació després de debatre-ho en el consell polític que ha celebrat aquest dissabte a Palamós. De fet, els anticapitalistes treballaran per impedir que l'actual executiu "es consolidi", ja que des del punt de vista dels cupaires "ha virat" i "busca altres socis" que no tenen en compte els mandats de l'1 i el 3 d'octubre.

El portaveu nacional de la CUP, Lluc Salellas, ha avançat que l'estratègia de la formació a partir d'ara passa per "guanyar múscul" al carrer, per quan arribi el judici als líders independentistes empresonats. "A través de les institucions només no n'hi ha prou, cal la mobilització als carrers i les places del país", ha reblat Salellas.

Amb tot, la CUP no ha avançat quines accions concretes pensen dur a terme, però sí que han definit una estratègia que passa per "treure el focus del parlament" per situar-lo als carrers.

No descarten noves eleccions

En relació a la possibilitat d'unes noves eleccions Salellas ha recordat que la CUP "no té cap botó" per dissoldre el Parlament i celebrar uns nous comicis. "Això correspon al president de la Generalitat. Nosaltres només tenim la nostra capacitat d'acció parlamentària amb els quatre diputats, i procurarem que no es consolidi un Govern que ha virat".

Malgrat tot, Salellas ha obert la porta a negociar amb l'executiu de Torra si no canvia la postura i n'agafa una que vagi en la línia "d'embat amb l'Estat i l'Ibex 35". "Un cop el Govern afronti aquesta realitat, nosaltres ens obrim negociar tot tipus de polítiques socials i de sobiranies. Nosaltres les seguirem proposant", ha conclòs Salellas.