La consellera de Presidència, Elsa Artadi, va explicar ahir que «segurament la setmana que ve» el Govern presentarà el Fòrum Cívic, Social i Constituent, el fòrum amb el qual la Generalitat vol impulsar un procés constituent a Catalunya.

A la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la també portaveu del Govern va afirmar que «està pràcticament tancat», però no es va presentar ahir mateix perquè faltaven alguns detalls.

La pregunta va sorgir ahir perquè en una compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, el passat 25 de setembre per presentar el Pla del Govern per aquesta legislatura, va assegurar que el fòrum estaria llest abans del 15 d'octubre.

Paral·lelament, el president de la Generalitat, Quim Torra, donarà avui una conferència a la Universitat de Ginebra (Suïssa) sobre una mediació internacional per a Catalunya.

En un comunicat enviat ahir, la Generalitat va explicar que la conferència, titulada «Una mediació internacional per a Catalunya?», se celebrarà avui a les 18.30 hores i està organitzada per Global Sudies Institute.

El director del Departament de Dret Internacional Públic i Organitzacions Internacionals, Nicholas Levrat, farà la introducció a la conferència i després de Torra intervindrà la presidenta honorífica de l'ONG Appel de Genève, Elisabeth Decrey Warner, una «activista i experta en negociacions en situacions de crisi».

Des de la seva arribada a la presidència de la Generalitat, Torra va insistir en la necessitat d'una mediació internacional per resoldre la situació entre Catalunya i la resta de l'Estat.

Torra, que visitarà Suïssa el dimecres i el dijous d'aquesta setmana, conclourà la jornada amb una trobada amb la comunitat catalana a Suïssa a l'Hotel Warwick Geneva, on intervindran el president de la Generalitat i el delegat del Govern a Suïssa, Manuel Manonelles.