14 de octubre de 2018
14.10.2018

Torra crida a «treure el reducte del franquisme» de les estructures de l'Estat

El president de la Generalitat ha afirmat que "no n'hi ha prou amb treure al dictador del Valle de los Caídos"

14.10.2018 | 14:18
Torra crida a «treure el reducte del franquisme» de les estructures de l'Estat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat avui que "no n'hi ha prou amb treure al dictador del Valle de los Caídos", sinó que "el que fa falta és treure el reducte del franquisme de les estructures de l'Estat espanyol".

Torra ha participat aquest matí, al costat de la consellera de Justícia, Ester Capella, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, en un acte d'homenatge als republicans executats, empresonats o represaliats pel règim franquista, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc.

Després de posar de manifest la "impunitat" dels "crims" de la dictadura de Franco, Torra ha demanat "fer neteja" de les restes del "franquisme" en els ressorts de l'Estat i ha advertit que, mentre Espanya segueixi sense "mirar-se al mirall" i sense reflexionar sobre el seu passat, "aquest país no podrà tirar endavant".

Torra ha denunciat la "repressió ferotge contra tots aquells que van brandar la bandera de la república i de la llibertat" davant del franquisme i ha deplorat que, un any després de l'1-O, hi torni a haver "presos polítics i exiliats".

"Aquesta democràcia, entre cometes, espanyola s'atreveix a tenir presos polítics i a enviar a l'exili demòcrates que senzillament van donar la veu al poble", ha afirmat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook