El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l'huracà Leslie, actualment de categoria 1 i situat al nord de les Illes Canàries, podrà afectar la península Ibèrica entre aquest dissabte, 13 d'octubre, i dilluns, 15 d'octubre.

Segons el National Hurricane Center (NHC) americà, la trajectòria més probable apunta a Portugal, tal com es pot veure al següent gràfic:

La darrera actualització de l'NHC indica que el Leslie perdria la categoria de cicló tropical abans de tocar terra a Portugal, però sí que ho faria com a cicló post-tropical amb possibles efectes equivalents a un huracà de grau 1. S'espera que el vent pugui superar els 100 km/h i que localment es puguin acumular fins a 125 mm de precipitació.

En el seu camí per la península Ibèrica anirà perdent força i arribarà a Catalunya en forma de depressió post-tropical, amb unes característiques ja més debilitades.

Els models meteorològics indiquen que a Catalunya, entre diumenge 14 i dilluns 15, es podran produir precipitacions d'intensitat forta al litoral, al prelitoral i en altres sectors de l'oest i centre del territori. A més, aniran acompanyades de tempesta, així com de ratxes de vent fort i de calamarsa o pedra de manera local.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per intensitat i acumulació de pluja i per estat de la mar.

Davant la incertesa en l'evolució d'aquesta situació cal anar seguint les pròximes actualitzacions de la predicció meteorològica a www.meteo.cat i a les xarxes socials @meteocat i facebook.com/meteocat.