L'arquebisbe d'Oviedo, Jesús Sanz Montes, va llançar ahir un al·legat contra els catalans que tracten de destruir "la unitat d'un poble que ha conviscut durant més de cinc segles". Va ser durant la missa amb motiu de la festivitat del Pilar, en la qual va fer una encesa defensa de la Guàrdia Civil per la seva aportació "en benefici de la pau, de la unitat i de la justícia". També pel seu «generós i impagable servei» en la lluita contra la delinqüència organitzada i va assegurar que, especialment, en la batalla contra el terrorisme «de qualsevol signe i intensitat» com la que es lliura «al carrer» a Catalunya.

"Hi ha càlculs de secessió que no tenen successió en el temps, i solen ser els jocs prohibits d'aquells que ovacionen amb mentides tractant de maquillar interessos inconfessats que haurien d'acabar confessant davant un jutge", va dir l'Arquebisbe durant l'homilia.

L'Arquebisbe també va carregar contra el populisme, relacionant-ho amb la situació terrible que viu Veneçuela. Durant l'homilia, Sanz Montes va assegurar: "La mare Pàtria, com anomenen Espanya en la resta de la Hispanitat viu aquest moment tibant que posem als peus de la Verge del Pilar, i demanem també per a aquests pobles germans la justícia i la llibertat, especialment als països en els quals els populismes a l'ús dels antisistema cercenan la llibertat amb els seus coneguts abusos, com passa a Veneçuela".