El moviment cívic Espanya i Catalans, principal organitzador de la manifestació per la unitat d'Espanya al centre de Barcelona amb motiu del 12 d'octubre, ha demanat avui "llargs anys de presó" per als "colpistes" independentistes.

A la manifestació amb el lema "Barcelona, garant de la hispanitat" han acudit milers de persones, que han recorregut el Passeig de Gràcia fins a la plaça Catalunya, on hi ha hagut els parlaments de les entitats que han col·laborat en l'organització.

Entre crits de "Pedro Sánchez dimissió", el vicepresident d'Espanya i Catalans, Javier Megino, ha llançat un missatge contra els líders independentistes processats per l'1-O: "Ni oblit ni perdó, llargs anys de presó".

Megino ha demanat als jutges que porten el cas que "no s'acovardeixin, que no es acollonin i que siguin conseqüents".

També ha afirmat que la seva organització "mai estarà en contra de cap Govern d'Espanya", però sí en contra que l'Executiu "estigui recolzat i sostingut per pocavergonyes i colpistes".

"No hi ha excusa: són colpistes i no poden estar en el Govern d'Espanya", ha asseverat, després de la qual cosa una part dels assistents ha demanat la dimissió del president del Govern, Pedro Sánchez.

El vocal de Societat Civil Catalana Manuel Miró ha demanat als governants independentistes que "no siguin sords i cecs a la realitat de Catalunya" i ha dit que es pot parlar, "però en el marc de la llei", ja que "tota la resta és autoritarisme".

"On ens vol portar? A Ítaca? Deixi de fer el ridícul i governi d'una vegada per a tots els catalans", li ha dit al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha indicat: "Tregui's el llacet i governi d'una vegada en el nom i pel bé de tots i, sobretot, en el marc de la llei".