La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, va anunciar ahir que l'executiu revertirà el decret que el govern de Mariano Rajoy va signar després de l'1-O per la sortida d'empreses de Catalunya i el canvi de la seu social.

Calvo va defensar que la seva administració vol llençar un «missatge» a les empreses perquè confiïn en tornar a Catalunya, perquè existeix «diàleg i relació lleial i estable» amb la Generalitat i això ha de donar «crèdit i tranquil·litat» perquè es tracta d'un «espai segur».

Crítiques al govern de Rajoy

«El govern d'Espanya té clar que cal treballar per un marc d'estabilitat i seguretat», tal com va manifestar a Rac1. La vicepresidenta del govern espanyol també va criticar l'anterior govern de Mariano Rajoy per haver impulsat un decret que va suposar una «destrossa important» per a l'economia catalana.

«Ara ja no es donen les condicions per a la sortida d'empreses, mostra d'això és que cada vegada que venim a Catalunya ens reunim amb representants», va manifestar la vicepresidenta, que va reconèixer que la situació de fa un any va generar «inseguretat» en les empreses però va considerar que aquell escenari ja ha quedat superat. Per això, derogaran el decret que va impulsar el Partit Popular per aplanar el camí a les empreses que volien sortir de Catalunya.

El passat 6 d'octubre, el govern espanyol -llavors en mans del PP- va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el decret llei que permetia a les empreses canviar la seu social sense necessitat de comptar amb el vistiplau de la junta d'accionistes. Aquesta mesura, doncs, aplanava el camí a les grans empreses per poder traslladar-se fora de Catalunya.