La Sala penal del Tribunal Suprem va dictar una providència en la qual subratlla la «estratègia dilatoria» que segueix la defensa de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva en la causa pel procés independentista, que consideren «contrària al dret dels encausats a un procés sense dilacions indegudes».

La providència rebutja tramitar un recurs de súplica plantejat per aquesta defensa per aconseguir que se li ampliés novament el tràmit a les parts després de la conclusió de la instrucció acordada abans de l'estiu pel jutge Pablo Llarena.

El termini per presentar al·legacions a aquest recurs (en les quals les defenses poden mostrar-se conformes amb la conclusió o, per contra, demanar la pràctica de noves diligències) conclou a les 15.00 hores d'aquest dilluns.

La Sala contesta que la petició manca d'objecte i ressalta que «la contumaz insistència en un reinicio del termini per a instrucció només pot interpretar-se com una actuació contrària a les més elementals exigències de bona fe», un deure processal que les parts tenen imposat per l'article 11 de la Llei Orgànica del Poder Judicial.

Noves diligències

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva han demanat al Suprem que certifiqui els criteris pels quals es va assignar al jutge Pablo Llarena la causa del procés i que assumeixi el cas sobre els preparatius de l'1-O que investiga un jutge de Barcelona.

Les defenses de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han demanat a la Sala Penal del Tribunal Suprem que revoqui la instrucció de la causa especial contra el procés i han sol·licitat noves diligències.