Uns 4.500 agents dels Mossos d'Esquadra, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir pel centre de Barcelona per denunciar les deficiències del dispositiu policial de l'1 d'octubre passat i han exigit al Govern que condemni les conductes violentes d'aquest dia d'una part dels manifestants.

Els participants en la manifestació, convocada pel sindicat de funcionaris CSIF i el col·lectiu de Mossos, lluïen samarretes negres i alguns portaven un taüt amb reivindicacions laborals escrites sobre ell.

La marxa, que anava encapçalada per una pancarta amb el lema «Per la dignitat i la seguretat de tots», va partir de la plaça Universitat i ha recorregut alguns carrers del centre fins arribar a la plaça Sant Jaume.

En nom de la plataforma convocant, David Miquel va assegurar en declaracions als periodistes que estan esperant «una condemna per part del Departament d'Interior a la violència» de dilluns passat en alguns punts del recorregut, com davant del Parlament i a la Via Laietana, una resposta que segons consideren els agents, hauria d'haver arribat «des del minut u».