El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va acusar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, d'estar «desaparegut» davant la greu crisi que es viu a Catalunya i de tenir «por» a «parar els peus» als independentistes i a qui «no respecta la democràcia». En una roda de premsa al Congrés, Villegas va insistir que hi ha raons suficients per aplicar ja l'article 155 de la Constitució a Catalunya, però, segons el seu parer, Sánchez «mira cap a un altre costat», «no dona la cara» i segueix «atrinxerat» a la Moncloa. La diputada de Cs al Parlament Lorena Roldán va criticar ahir la compareixença del president del Govern, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, als quals acusa de «voler seguir aixecant la camisa» als catalans després de la crisi entre JxCat i ERC.

Retirar honors a De Gispert

Ciutadans va sol·licitar ahir al Parlament que retiri el tractament de «Molt Honorable» a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, després de publicar un altre tuit contra la líder de la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, a qui instava a marxar del principat.

Exregidor de Cs es passa a ERC

L'exregidor de Ciutadans a Calafell Jesús Benedicto -ara regidor no adscrit- s'ha fet militant d'Esquerra Republicana assegurant que la formació d'Albert Rivera no permet als seus membres «pensar lliurement». «Són els testimonis de Jehovà de la política. Són una secta». Benedicto ha relatat que fa cinc anys es va sentir «captivat» pel discurs de Ciutadans, però va acabar deixant el partit «perquè el veia com un problema per a Catalunya».