La Fiscalia manté la petició de sis anys de presó per als pares de la menor Nadia (als quals es jutja per presumpta estafa al recaptar diners per la seva malaltia) per un delicte d'estafa continuada o pel d'apropiació indeguda de les aportacions de donants per a tractaments de la menor dient que estava en perill de mort.

L'advocat del pare va sol·licitar l'absolució per al seu client, Fernando Blanco, o subsidiàriament dos anys de presó.

El lletrat considera que la recaptació de fons de 2010 hauria prescrit i subsidiàriament demana sis mesos de presó, sis per la campanya de 2012 i un any per les de 2015 i 2016.

Absolució

Va considerar que es donen diversos eximents, com l'estat de necessitat i la reparació del dany, perquè va retornar part dels diners el 2016.

L'advocat de la mare, per la seva banda, va plantejar l'absolució per a la seva clienta, Marga Garau, argumentant que ella no ha participat en decisions essencials.

La nena, que vivia amb els seus pares a Fígols (Lleida), viu amb una tia materna a Binissalem (Illes Balears) des de desembre de 2016, quan el jutjat va dictar presó provisional per al seu pare i llibertat amb càrrecs per a la seva mare, que va perdre la seva custòdia i només la pot veure els dissabtes i els diumenges. Ahir va tenir lloc a l'Audiència de Lleida el tercer dia del judici. Serà aquest divendres quan les parts presentin els seus informes finals.