04 de octubre de 2018
04.10.2018

Cs: «La debilitat de Sánchez no és la de la democràcia»

?Inés Arrimadas desplega una bandera espanyola en ple debat i JxCat, ERC i PSC l'acusen d'avivar el conflicte ?Manifesta la seva preocupació per les «amenaces» i l'ultimàtum de Torra al cap de l'executiu central

04.10.2018 | 06:30

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va desplegar una bandera espanyola en el Debat de Política General durant el seu torn de rèplica al president de la Generalitat, Quim Torra, la qual cosa va generar que JxCat, ERC i el PSC-Units l'acusessin d'avivar el conflicte a Catalunya. Ho va fer en la seva última intervenció en el debat, mentre a acusar Torra d'insultar i humiliar els catalans no-independentistes, i va assegurar que les retirades i cremades de banderes d'Espanya es fan «perquè aquesta bandera representa la igualtat, solidaritat i unitat de 47 milions de persones».

«Un país molt més fort que la feblesa del Govern de Pedro Sánchez, i ni vostè ni els seus comandos separatistes faran desaparèixer aquesta bandera», va assegurar a Torra, a qui va demanar que no confongui la "debilitat» del Govern de Pedro Sánchez amb una «debilitat de la democràcia» espanyola i a qui va recriminar que no admet cap impacte negatiu del procés sobiranista en l'economia i la societat. Després de la intervenció ahir del president català al començament del Debat de Política General, Arrimadas va manifestar la seva preocupació per les «amenaces» i l'»ultimàtum» que va llançar Torra a Sánchez, en amenaçar de retirar el suport dels independentistes al Congrés si no planteja una proposta de referèndum en el termini d'un mes. La líder de la formació taronja va replicar a Torra que «sí, a Catalunya se li està acabant la paciència», però no en el sentit de les paraules del president, sinó perquè els catalans «estan molt cansats del processisme», tant els independentistes, «farts de les mentides», com la «majoria social». «Vostè va dir que a Catalunya se li acaba la paciència. Doncs sí, als catalans se'ls acaba la paciència. Als independentistes, per les seves mentides. Vostès creuen que s'acontentaran amb el comissionat del 155?. I, també, se li acaba la paciència a la majoria social».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook