El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va justificar ahir la concessió d'una condecoració al que era delegat del Govern a Catalunya el passat 1-O, Enric Millo. «No m'agrada ser sectari. Si tinc una proposta, excepte una cosa molt específica que pugui entendre que no és procedent, no tiraré una condecoració enrere», va explicar durant la seva intervenció en la Comissió d'Interior del Senat.

Marlaska va respondre així les crítiques del portaveu del PDeCAT, Josep Lluís Cleries, per la concessió d'una condecoració a Millo en la propera celebració del dia de la Guàrdia Civil, com va avançar eldiario.es. El ministre va insistir que la seva voluntat és la d'acceptar les propostes de reconeixements públics sense ser «sectari», independentment que comparteixi «al cent per cent» les idees del condecorat.

No obstant això, el portaveu del PDeCAT va censurar aquest reconeixement. «No sé si es concedeix per cada cop de porra que ens va pegar», va preguntar qualificant de «curiós» que el Govern de Pedro Sánchez prometi «un canvi de tarannà» però mantingui aquest tipus d'actituds.

El ministre de l'Interior va alabar també la feina desenvolupada dilluns pels Mossos d'Esquadra durant els disturbis ocorreguts a Barcelona en «un dia trist», a l'hora que va fer una crida als polítics a no afegir més tensió. Va defensar la recerca de «vies de cohesió» i també que el Govern central va enviar els policies nacionals i guàrdies civils «necessaris i precisos» per ajudar els Mossos d'Esquadra en cas que calgués.