03 de octubre de 2018
03.10.2018
L'Empordà

Llibertat amb càrrecs pel president de la Diputació de Lleida

Altres 24 detinguts en l'operatiu policial contra la corrupció també han quedat lliures amb càrrecs a l'espera de declarar davant del jutge

03.10.2018 | 06:30
Joan Reñé.

ACN Lleida .- El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de declarar davant del jutge després que ha estat detingut aquest dimarts a primera hora del matí en el marc d'una operació per suposats pagaments irregulars per al finançament de CDC. Els Mossos d'Esquadra s'han endut Reñé detingut al migdia del palau de la Diputació de Lleida on s'ha dut a terme un escorcoll i també s'han fet copies de documentació digital. Reñé ha sortit en llibertat de la comissaria abans de les sis de la tarda i 24 dels 26 detinguts en l'operatiu també han anat sortint en llibertat de forma esglaonada a mesura que han comparegut davant dels Mossos d'Esquadra. La policia ha registrat diversos lloc a banda de la seu de la corporació com l'edifici de l'Organisme Autònom i també la delegació de Carretera de la Generalitat a Lleida, entre d'altres.
Els mossos s'han endut a Joan Reñé, sense emmanillar, pels volts de dos quarts de dues de la tarda i l'han tret per la porta del Palau de la corporació que hi ha situada al carrer del Carme, en ple Eix Comercial, sota una gran expectació mediàtica. Des de primera hora del matí s'estava duent a terme un escorcoll a les dependències institucionals i l'operatiu ha comptat amb un total de 26 detencions.

L'operació l'ha portat a terme la Unitat Central d'Anticorrupció de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de forma coordinada amb el jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida i ha implicat els partits judicials de Lleida, Solsona i Balaguer.

L'actuació ha tingut lloc en el marc d'unes diligències prèvies incoades arrel d'una querella formulada per la Fiscalia de Lleida i admesa pel jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida al gener de 2016. Els fets objecte de la investigació podrien ser constitutius de diversos delictes contra l'Administració pública, especialment suborn i el frau en matèria de contractació així com el blanqueig de capitals. Les actuacions es troben sota secret de sumari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook