La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha acabat el seu torn de rèplica al debat de política general amb una clara reivindicació de l'espanyolitat i l'ús i exhibició de la bandera espanyola. Així, des de la tribuna del Parlament i dirigint-se al president de la Generalitat, Quim Torra, Arrimadas ha desplegat una bandera d'Espanya i, amb ella a la mà, ha sentenciat que "ni Torra ni els seus comandaments separatistes faran desaparèixer aquesta bandera de Catalunya i tot el que representa". I és que la líder de Cs ha volgut replicar el president carregant contra els seus arguments. En aquest sentit, ha advertit que els que no són independentistes estan "cansats dels seus insults, dels seus discursos, de que els humilien amb la seva retòrica, de que ataqui els símbols de tots, que ataqui al sentiment majoritari de tos els catalans".

D'altra banda, Arrimadas ha aprofitat per retreure també a Catalunya en Comú Podem "el seu suport a Torra i a la dreta imputada pel 3%". "Segueixin amb aquest suport al president que homenatja racistes i criminalitzant els que treuen llaços grocs, que quan s'obrin les urnes diran 'què ha passat?' i no entendran perquè tenen vuit diputats només", els ha dit.

De la mateixa manera, ha criticat que el líder del PSC, Miquel Iceta, hagi lloat els esforços pel diàleg dels governs català i espanyol. "No pot dir que és un èxit i que dona fruits, menys després dels disturbis. És un fracàs. I molts catalans ens sentim abandonats pel govern d'Espanya", ha dit, tot afegint que "estar a la Moncloa no pot ser a qualsevol preu i lliurant milions de catalans a Torra".