02 de octubre de 2018
02.10.2018

Unipost assegura davant del jutge que no va cobrar les factures de l'1-O

És una de les despeses principals investigades en la causa que s'instrueix a Barcelona per demostrar la malversació del Govern Puigdemont

02.10.2018 | 10:30

Els responsables de l'administració concursal de la firma Unipost han afirmat davant del jutge de Barcelona que investiga l'1-O que l'empresa no va cobrar les factures per valor d'un milió d'euros pels serveis de distribució postal del referèndum. És la tesi que defensava el magistrat, com a part dels indicis que permetrien demostrar que el Govern va gastar diners en l'organització de la consulta i donarien, per tant, solidesa a les acusacions de malversació de cabals públics. Cal recordar que l'empresa està en concurs de creditors, i han estat els responsables actuals de la firma que les factures es van anul·lar el 7 de setembre. Així, els administradors del concurs han afirmat que aquestes factures no figuren com a cobrades ni compensades, ni seran objecte de reclamació.

Cal recordar que el magistrat del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona considera que la Generalitat va gastar 3,3 milions d'euros en l'organització del referèndum, i que dins d'aquesta despesa, la partida principal hauria estat, precisament, la dedicada a la distribució postal. El jutge es basa en un informe de la Guàrdia Civil que també s'utilitza al Tribunal Suprem dins la macrocausa contra el procés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook