El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut aprofitar el Debat de Política General per marcar un ultimàtum al president espanyol, Pedro Sánchez, i al seu diàleg. Així, al seu discurs ha avisat el socialista que el seu "marge s'ha acabat" i li ha retret que és ell "qui posa en risc la normalitat política" en "mantenir presos polítics i exiliats, i impedir el dret a l'autodeterminació dels catalans". "Prou! Cal que el president d'Espanya prengui compromisos valents.

Calen decisions i propostes concretes", ha sentenciat. I és que Torra ha deixat clar que "la paciència no és infinita" per als independentistes, i per això ha posat data a un possible punt d'inflexió si el govern espanyol no pacta un referèndum. "Si no hi ha aquesta proposta per exercir l'autodeterminació de manera pactada, vinculant i reconegut internacionalment abans de novembre, l'independentisme no podrà garantir cap mena d'estabilitat al Congrés a Pedro Sánchez", ha reblat.

En aquest sentit, el president ha emmarcat la seva reflexió en un nou "oferiment a Pedro Sánchez perquè faci una proposta sobre com facilitar el dret a l'autodeterminació".

Així, ha explicat que aquest mateix dimarts demanarà per carta reunir-se per parlar-ne, però ha avisat igualment que no vol "tornar a sentir parlar de diàleg si no s'exerceix, i tampoc si no es concreta amb claredat".