02 de octubre de 2018
02.10.2018

Puigdemont reivindica des de Bèlgica «la victòria de l'1-O»

?L'expresident de la Generalitat reclama no desviar-se de la independència ?Rep a Waterloo diverses obres artístiques per commemorar el referèndum

02.10.2018 | 06:30

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va reivindicar ahir «la victòria de l'1-O» i va demanar a l'independentisme no desviar-se de l'objectiu d'aconseguir la independència de Catalunya. En un vídeo publicat en el seu compte de Twitter per commemorar l'aniversari de l'1-O, va sostenir que els catalans es van guanyar fa un any el seu dret a la República i «el dret de viure en una democràcia plena».

Per això, va cridar a no oblidar l'1-O i a persistir en la independència: «No ens desviem de l'únic camí possible per viure en una democràcia plena: l'assoliment de la República i el seu reconeixement internacional». «Passaran els anys, passaran els governs i caducaran els reis, però en la memòria dels catalans es mantindrà intacta» la seva dignitat de possibilitar l'1-O i la seva indignació per l'actitud de l'Estat per impedir la votació. L'expresident va defensar que l'1-O va haver-hi un civisme que ha qualificat d'insubornable i que ha contrastat amb «l'esclat de violència desencadenada per un Estat espanyol encegat per la ira i la impotència». «Aquell dia l'Estat va fer evident el seu naufragi. De la mateixa manera que ho va fer evident una monarquia incapaç d'assumir el paper que li correspon en les democràcies europees», va criticar, i va lamentar la situació dels presos sobiranistes i dels dirigents independentistes a l'estranger. Va insistir que l'1-O es va fer sense violència i que la voluntat del sobiranisme va ser fer-ho «de la manera més impecablement democràtica que es podia fer». Així, va cridar a continuar sense violència: «Si volem continuar guanyant és imprescindible que no ens desviem i que sapiguem evitar els interessos de part i evitem caure en les provocacions dels adversaris de la sobirania de Catalunya».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook