El portaveu de Jusapol, Antonio Vázquez, va anunciar que la plataforma de policies i guàrdies civils tornarà a Barcelona per «acabar la manifestació» que «va rebentar el Govern» i exigeix la dimissió tant del president del Govern central, Pedro Sánchez, com dels quatre sindicats policials per no condemnar les «agressions» de dissabte a la Ciutat Comtal. Des de Jusapol van assenyalar a més que emprendran accions legals contra membres del Govern de la Generalitat i que aquest mateix dijous es manifestaran a les 11.00 hores enfront de les seus del PSOE de tot Espanya.

D'altra banda, van recalcar que la seva plataforma no està vinculada amb Cs, tal com va assenyalar el conseller d'Acció Exterior català, Ernest Maragall, que va considerar que són «el braç armat de Cs».

Sobre les accions que preparen després de les agressions del dissabte, han precisat que ultimen ja una denúncia davant els tribunals (denunciaran Torra i Buch), i van avançar que demanaran als grups polítics una comissió d'investigació tant al Parlament com al Congrés dels Diputats per esclarir què va succeir dissabte.

Una persona detinguda

D'altra banda, els Mossos van detenir ahir un home que va pegar a la cara a un manifestant que assistia a la marxa de la Jusapol.

Segons van informar fonts policials, l'home va ser detingut al matí a Igualada després que els Mossos d'Esquadra hagin pogut identificar-lo a partir del visionat de les gravacions sobre l'agressió.

La detenció es va produir després que el manifestant ferit hagi presentat denúncia davant la policia. El detingut està relacionat amb els cops propinats a una persona que participava en la manifestació i que va finalitzar amb un homenatge als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van intervenir a Catalunya per impedir el referèndum de l'1-O.