Els Mossos d'Esquadra estan procedint aquest matí a retirar les tendes de campanya instal·lades des del passat 11 de setembre en la plaça de Sant Jaume de Barcelona per un grup d'independentistes que reclamen que "es faci efectiva la república catalana".

Diverses desenes d'agents i vehicles dels Mossos s'han personat a la plaça, on se situen les seus de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, i han començat a retirar les tendes i carpes instal·lades al·legant "motius de seguretat".

Una portaveu dels Mossos ha dit a Efe que aquesta acció no es pot considerar "un desallotjament" dels acampats i que el que s'està fent és retirar tendes o altres objectes fixos que puguin ocultar objectes perillosos, atès que s'està en un nivell 4 d'alerta antiterrorista.

El tinent d'alcaldia de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, va reconèixer ahir que a l'Ajuntament el preocupa que l'acampada independentista en la plaça Sant Jaume "es faci amb temps indefinits".

Una vegada finalitzades les festes de la Mercè, durant les quals els acampats van reduir la protesta a tres carpes informatives i es van apartar a una banda de la plaça, els acampats van tornar a situar les seves botigues enmig de Sant Jaume i fins i tot van augmentar la superfície ocupada. EFE.