La diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez ha demanat aquest dimecres la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, per la retirada de les tendes de l'acampada independentista de la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

En declaracions a la plaça després de parlar amb el responsable del dispositiu policial, ha criticat que s'han recollit i "expropiat" les tendes i el material de l'acampada sense fer cap inventari.

"Veiem com el president Quim Torra crida a una mobilització permanent i que, l'endemà, el seu conseller d'Interior el que fa és desallotjar la plaça de Sant Jaume", ha deplorat.

L''Acampada per la Llibertat' va començar l'11 de setembre i els seus membres van anunciar que no abandonarien la plaça fins que es fes efectiva la República: encara que es van apartar durant aquest cap de setmana pels actes de la Mercè --patrona de la ciutat--, van tornar a instal·lar-s'hi aquest dimarts.

En una anotació en el seu compte de Twitter recollida per Europa Press, els 'cupaires' han exigit que aturin el desallotjament i "la persecució a la gent organitzada", i han cridat a omplir la plaça de gent.

La regidora 'cupaire' de Barcelona Eulàlia Reguant ha preguntat a través de la mateixa xarxa social: "Avui Quim Torra també baixarà a mostrar el seu suport? Si els Mossos d'Esquadra desallotgen, és que Miquel Buch ha donat cap ordre?".

Precisament, Reguant ha anat també amb Natàlia Sànchez a la plaça de Sant Jaume i s'han adreçat als Mossos per demanar-los un inventari dels objectes que estaven retirant.

Segons ha pogut constatar Europa Press, el comandament dels Mossos els ha explicat que, de moment, no tenien aquest inventari, que l'anaven a redactar després i els entregarien una acta amb els objectes dels acampats.

La diputada 'cupaire' ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença de Buch en la Comissió d'Interior del Parlament i preguntarà aquest mateix dimecres per aquest desallotjament.