23 de setembre de 2018
23.09.2018

El PP insisteix amb un nou 155 "sense complexos" que inclogui TV3 i l'escola catalana

Maroto, carrega contra els indults als polítics presos: "Anirà demà Pedro Sánchez a la porta de la presó per obrir-la?"

23.09.2018 | 17:19
El vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto

El vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, ha insistit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que iniciï els procediments per aplicar un nou 155 a Catalunya i aquesta vegada "sense complexos", de més llarga durada i amb la inclusió de TV3 i l'escola catalana. "Si la competència en educació en algunes comunitats autònomes s'exerceix de forma deslleial aquesta s'ha de treure i tornar a l'Estat", ha assenyalat Maroto aquest diumenge en la cloenda del Dia de l'Afiliat del PP de l'Aragó. "I si PSOE i Cs no volen intervenir TV3, la televisió de la vergonya i l'adoctrinament, que surtin i ho diguin alt i clar", ha continuat el vicesecretari d'organització del PP. "Nosaltres n'estem farts d'aquesta situació a Catalunya i posem sobre la taula la nostra proposta, perquè se'ns entengui i ens escolti", ha afirmat Maroto, que també ha carregat contra un possible indult als polítics presos: "Anirà demà Pedro Sánchez a la porta de la presó per obrir-la?", ha preguntat amb ironia el vicesecretari d'organització del PP.

"Si ahir la delegada del govern demanava l'indult per als polítics presos i avui la vicepresidenta diu que porten massa temps a la presó, jo em pregunto, senyor Sánchez, què és el que passarà demà?", ha continuat la seva qüestió Maroto, que ha mostrat la seva "profunda preocupació" per aquestes últimes declaracions de Cunillera i Calvo. "El que està passant a Catalunya no és que ens tingui farts, és que clama al cel", ha sentenciat el vicesecretari d'organització del PP, que ha tornat a recordar que el govern de Rajoy era partidari d'aplicar un 155 més dur a Catalunya "i no tan tou i de curta durada". "Podríem haver-ho fet sols, però ho vam fer amb tots els partits perquè hi ha moments on no es pot aplicar la majoria absoluta i on s'ha de fer política d'Estat", ha justificat Maroto. Respecte al tema educatiu, el dirigent del PP ha tornat a denunciar que en "algunes aules" de Catalunya, País Basc, País Valencià i Balears "s'adoctrina i s'intenta fer petita política amb els petits".

"I ho fan per intentar construir un país diferent i trencar el nostre. Per això el PP s'atreveix a dir que si les competències en educació que s'exerceixen en algunes comunitats autònomes es fan de forma deslleial, aquesta competència ha de tornar a l'Estat", ha conclòs Maroto.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook