El jutge que investiga la família Pujol ha encarregat a la policia que revisi l'expedient del cas Grand Tibidabo per descobrir si la fortuna oculta a Andorra pot procedir de la descapitalització d'aquella companyia, que presidia l'empresari Javier de la Rosa. En una providència, el titular del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, que investiga la família Pujol, ha remès un exhort al jutge de Barcelona que va portar el cas Grand Tibidabo perquè permeti a la UDEF de la Policia Nacional consultar l'expedient.

El cas Grand Tibidabo es va tancar amb una condemna de tres anys de presó a Javier de la Rosa, a qui l'expresident de la Generalitat qualificava d'«empresari model», per l'espoli de la societat, que va provocar que més de 10.500 accionistes perdessin els seus estalvis.

El jutge De la Mata ha obert aquesta nova línia d'investigació, que ahir avançava el diari El País, després de rebre un ofici de la Policia Nacional que li adverteix que ha tingut coneixement per «fonts de comunicació públiques» que en la instrucció del cas Grand Tibidabo es van practicar diligències que podrien estar relacionades amb el «cas Pujol». La Policia assenyala que la consulta d'aquest expedient judicial «podria servir de base per justificar part dels ímprobes ingressos trobats a Andorra en l'època que van ocórrer els fets, servint a més per establir un modus operandi típic i sostingut en el temps». De la Mata manté imputats tots els Pujol per la sospita de l'origen il·lícit de la fortuna que el clan va mantenir oculta a Andorra.

Sis anys per a excàrrecs de l'ACA

Per altra banda, ahir es va saber que la Fiscalia Anticorrupció demana penes de sis anys de presó per a quatre exalts càrrecs i tècnics de l'Agència Catalana d'Aigua (ACA), entre ells Joan Lluís Quer, que va ser president d'Infraestructures de la Generalitat en el govern d'Artur Mas, per adjudicar contractes a dit.

En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic acusa els quatre processats, entre els quals figura l'ex-director general de l'ACA Manuel Hernández, dels delictes de prevaricació, revelació de secrets i malversació i demana que se'ls condemni a indemnitzar solidàriament la Generalitat amb 7,6 milions.