El Govern català enviarà un representant a la propera reunió de la comissió bilateral que debat el finançament autonòmic, segons va anunciar al Congrés la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

En resposta a una pregunta de la diputada del PP Ángeles Esteller, la ministra va indicar que, al marge de l'última reunió bilateral amb la Generalitat, que fa set anys que no se celebraven, «s'estan produint reunions entre consellers i ministres amb l'objecte de normalitzar la situació de les relacions institucionals». «De fet, puc anunciar-los que es reunirà la Comissió de Finançament Autonòmic, la primera reunió política abans que acabi el mes de setembre, i el Govern de la Generalitat ha designat una persona perquè en aquest fòrum multilateral es pugui parlar de finançament autonòmic», va assenyalar.

Per altra banda, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va assegurar ahir que l'Estat «s'equivoca» si creu que la Generalitat «bescanviarà» l'aposta per l'exercici del dret a l'autodeterminació per «unes dècimes més d'IRPF» o un «canvi en el càlcul del fons de suficiència». En aquest sentit, va recordar que hi ha un model vigent que «no es compleix» i que per això n'exigiran el seu compliment a la Comissió Mixta i en altres grups de treball amb l'Estat on hi assistiran tècnics de la conselleria. Una vegada més Aragonès va reivindicar el dret a l'autodeterminació com una sortida pel conflicte polític i va concretar que generaran aliances per aconseguir-ho al mateix temps que no renunciaran a «cap espai de govern» i de «responsabilitat».