Fundació ACE- Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, entitat dedicada al diagnòstic, el tractament, la recerca i la formació de persones amb deteriorament cognitiu i demència, llança, en motiu del Dia Mundial de l´Alzheimer, la campanya ´Regala memòria´ 2018. Com cada any, el dia 21 de setembre s´estrena a través de les xarxes socials un vídeo espot que té com a principal objectiu apropar la realitat de la malaltia d´Alzheimer a la societat i captar diners per la recerca.

Enguany, Fundació ACE ha apostat per un vídeo de caire emotiu protagonitzat per l´actriu i presentadora Cristina Brondo i que ha comptat amb el suport i col·laboració de TRAM (Tramvia de la Regió Metropolitana de Barcelona).

L´espot forma part de la campanya de recaptació de fons de la Fundació ´Regala memòria´ a través de la qual es poden fer aportacions a l´entitat per donar suport a la recerca i al diagnòstic de la malaltia. L´any 2017 la campanya va ser guardonada amb el premi Cactus a millor campanya de màrqueting social.

Acció solidària a l´Illa Diagonal

Entre les diferents accions de divulgació organitzades per Fundació ACE al voltant del Dia Mundial de l´Alzheimer, destaca l´acció solidària que tindrà lloc el mateix divendres 21 de setembre a l´Illa Diagonal sota el títol ´Regala un record, regala memòria´.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de l´Illa Diagonal i Instax de Fujifilm, consistirà en una acció simbòlica en què, totes aquelles persones que vulguin participar, es podran fer una foto instantània i escriure-hi un missatge al voltant de l´Alzheimer. Al final del dia, totes les fotografies i missatges acumulats s´exposaran en un gran mural on es podran veure tots aquests records solidaris. Amb aquest tipus d´accions, Fundació ACE vol posar en valor els records i la memòria i sensibilitzar la societat en la lluita contra la malaltia.

La Dra. Mercè Boada, cofundadora i directora mèdica de l´entitat, sosté que "l´Alzheimer és una malaltia que afecta tota la societat en el seu conjunt i que té uns

elevats costos econòmics, psicològics i socials. Per això, és imprescindible que tots els ciutadans s´involucrin i prenguin consciència de la malaltia, no només quan es veuen directament afectats per aquesta". Segons la Dra. Boada, resulta imprescindible invertir en recerca per poder avançar en la cura de la malaltia i en la detecció precoç de l´Alzheimer.

Sobre Fundació ACE, un model pioner en el món de l´Alzheimer

Fundació ACE- Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center va néixer l´any 1995 per fer front a la creixent demanda en el diagnòstic i el tractament de les persones que pateixen deteriorament cognitiu i demència, especialment Alzheimer. Ofereix una atenció personalitzada i un acompanyament integral als pacients i a les seves famílies. Fundació ACE és considerada un referent internacional en recerca, especialment en la clínica, neuropsicològica, social i bàsica.