Els Mossos d'Esquadra van impedir que les persones que van participar en una manifestació contra la immersió lingüística a l'escola catalana accedissin a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on es van concentrar partidaris de l'escola en català convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Els Mossos van establir cordons de seguretat a la Via Laietana per evitar que els manifestants convocats per l'associació Hablamos Español amb el lema «Contra la imposició lingüística i l'adoctrinament: Llibertat» poguessin concloure la marxa i llegir un manifest a la plaça Sant Jaume, com estava previst, per evitar incidents amb els manifestants independentistes que omplien la plaça.

Alguns dels manifestants a favor de l'espanyol a l'escola i l'administració catalanes, molts d'ells enfundats en banderes espanyoles, van increpar els Mossos per impedir-los l'accés a la plaça Sant Jaume i es va produir fins i tot algun forcejament amb els agents i entre els mnateixos participants.

La manifestació, en la qual van participar al voltant d'un miler de persones, va començar a la plaça Urquinaona i va baixar per la Via Laietana amb intenció d'acabar, com estava previst, a la plaça Sant Jaume, on els organitzadors havien instal·lat un escenari on havia de llegir-se un manifest.

Però la presència de milers de persones en una contramanifestació convocada a aquella plaça pels CDR amb el lema «L'escola en català, ara i sempre» va fer que l'escenari fos desmuntat abans de l'arribada dels manifestants de Hablamos español per evitar que es produïssin incidents entre els participants a les protestes.