El Ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat el comissari principal José Antonio Togores Guisasola nou cap superior de la policia espanyola a Catalunya. Togores, que fins ara dirigia la Prefectura Superior d'Extremadura, compta amb una acreditada carrera professional i una sòlida experiència en diverses especialitats de la policia espanyola.

Va ingressar el 1979 en la policia i des d'aleshores ha passat per nombroses unitats policials com la Unitat de Desactivació d'Explosius (TEDAX/NRBQ), la prefectura de secció de Cavalleria i de Guies Canins, cap de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), conseller d'Interior a l'ambaixada d'Espanya a Colòmbia o cap regional d'operacions a la Prefectura Superior d'Andalusia Oriental.

Des de finals de l'any passat, Togores exercia el càrrec de cap superior d'Extremadura. Togores posseeix sis creus al Mèrit Policial i set medalles atorgades per la Interpol i diferents unitats operatives de Colòmbia. A més posseeix l'encomana de l'Ordre d'Isabel la Catòlica i nombroses felicitacions públiques.

El nomenament de José Antonio Togores com a cap superior de policia espanyola a Catalunya es produeix després de la recent jubilació de Sebastián Trapote, que havia ocupat aquesta responsabilitat des del juliol del 2015.