El líder de Cs, Albert Rivera, va advertir el president del Govern, Pedro Sánchez, que el president de la Generalitat, Quim Torra, «no és un aliat sinó un rival polític», i li va demanar que no busqui en ell un soci.

«Els aliats som els que, des de la discrepància política, compartim valors democràtics», i no les formacions que cerquen la independència, va defensar en un acte de partit a Barcelona per la Diada, en què també va intervenir la líder a Catalunya, Inés Arrimadas.

Cs no participa a les activitats institucionals de l'11 de Setembre en considerar que el Govern el dirigeixen només els independentistes, per la qual cosa va organitzar a la plaça del Rei d'aquest acte, en què també va preguntar a Sánchez «si és el president de Torra i Puigdemont o és el president de tots els espanyols».

«El president del Govern temporal que tenim ha de prendre una decisió», va insistir, referint-se així al fet que Sánchez va arribar a La Moncloa després d'una moció de censura a l'anterior president, Mariano Rajoy, amb el suport de grups com ERC, PNB i PDeCAT, i que la legislatura acabarà com a molt tard el 2020.

Un grup de diputats

Envoltat per un grup de diputats en el Parlament i regidors, Rivera va criticar que «avui és un dia trist per a molta part de la població a la qual li agradaria celebrar el dia de Catalunya» però se sent exclosa pel Govern, va dir, i va prometre que si Cs arriba a la Generalitat la Diada serà una festa que apel·li a tots els catalans.

Així mateix, va lamentar que «milions de catalans viuen amb angoixa i preocupació com escalfen l'ambient els independentistes» i, en particular, Torra, per haver dit que no acceptarà sentències condemnatòries als líders sobiranistes investigats i en presó preventiva.