El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers del Govern van protagonitzar ahir al vespre una ofrena floral al simbòlic Fossar de les Moreres, que està situat al barri Gòtic de Barcelona.

Esperant els membres de l'Executiu hi havia la formació de la Guàrdia d'Honor del cos dels Mossos d'Esquadra i desenes de persones que, amb estelades i senyeres, van fer proclames en favor de la «llibertat», la «unitat» i una «Catalunya lliure».

Tant a l'arribada del president de la Generalitat com a la dels consellers del Govern, els assistents van rebre les autoritats amb aplaudiments i no van dubtar a saludar-los en cloure l'acte. L'ofrena, que estava emmarcada en els actes per commemorar avui la Diada Nacional, es va acabar amb la tradicional cantada de l'himne de Catalunya, Els Segadors. Al final de l'acte, Torra i els consellers van saludar alguns dels assistents que van acudir a aquest punt del barri Gòtic i es van dirigir després cap al Parlament, on van continuar els actes institucionals de l'11 de Setembre.