08 de setembre de 2018
08.09.2018
L'Empordà

Sant Cugat inicia les proves pilot del primer autobús sense conductor

El vehicle, anomenat ÉRICA, estarà una setmana al municipi abans de continuar una gira per Catalunya

08.09.2018 | 06:30
L'autobús autònom.

El primer autobús sense conductor de Catalunya va començar ahir a circular a Sant Cugat del Vallès, on estarà una setmana abans de continuar la seva gira per diferents municipis de la comunitat amb l'objectiu de mostrar a la ciutadania el seu funcionament.

La gira catalana de l'autobús autònom, organitzada per l'Associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà (AMTU), pretén ensenyar com interactua el vehicle amb la ciutat i quins canvis hauran de portar a terme els ajuntaments per adaptar-se a les seves característiques, segons ha informat el Departament de territori en un comunicat.

El viatge inaugural de l'autobús autònom, anomenat ERICA, va tenir lloc ahir a Sant Cugat i va comptat amb la presència del conseller de Territori, Damià Calvet, que ha assegurat que la Generalitat ha de ser capaç de «facilitar el canvi cap a una mobilitat més neta».


Properament a Girona

L'autobús recorrerà altres poblacions catalanes com ara Terrassa, Sabadell, Girona, Reus, el Vendrell, Martorell i Vic durant els mesos de setembre i octubre, i estarà a cada municipi entre cinc i set dies.

En els dos primers dies es faran les proves del recorregut, on es registrarà el trajecte que seguirà l'autobús, i durant la resta del temps el vehicle admetrà els passatgers que desitgin provar-lo.

Encara que el vehicle no porta conductor, diversos operadors tècnics estaran presents durant tot el viatge per assessorar els passatgers i resoldre qualsevol incidència que es produeixi en el trajecte.

L'autobús elèctric té una capacitat per a dotze persones, sis assegudes i sis dret, funciona amb energia elèctrica, disposa d'un sistema de climatització i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook