06 de setembre de 2018
06.09.2018

L'activista exiliat acusa l'Estat d'utilitzar-lo com a «cap de turc per atemorir la població»

Adrià Carrasco assegura que marxar és una "forma de seguir lluitant i mostrar la repressió indiscriminada de l'estat espanyol

06.09.2018 | 12:40
L'activista dels CDR Adrià Carrasco

L'activista dels CDR d'Esplugues que va marxar a Bèlgica per les acusacions de rebel·lió i terrorisme, Adrià Carrasco, acusa l'Estat d'utilitzar-lo a ell i a la Tamara Carrasco -la membre del CDR de Viladecans- com a "cap de turc per atemorir la població, intentar buidar els carrers i injectar la por als cervells de la gent".

En roda de premsa des de Brussel·les, el jove de 25 anys ha assegurat aquest dijous que a Espanya no té "cap garantia d'un judici just" i ha explicat que ha triat "l'exili" perquè és "una bona forma de seguir lluitant i mostrar la repressió indiscriminada de l'estat espanyol". El seu representant legal belga, Christophe Marchand, espera que es retirin els càrrecs de terrorisme a Espanya i es rebaixi a una acusació per 'desordres públics', de manera que el cas passi de l'Audiència Nacional a un tribunal a Catalunya. Aquest és, segons l'advocat, el "millor escenari", si bé matisa que "encara no hi ha hagut una decisió final a Espanya i segueix havent-hi una discussió".

El lletrat ha destacat també que desconeixen si la justícia espanyola emetrà una euroordre contra Carrasco, una opció que prefereixen que no passi."En aquest moment estem esperant a veure com reacciona l'estat espanyol i si hi haurà una euroordre", ha dit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook