La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha considerat "agosarat" que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, hagi invitat el president de la Generalitat, Quim Torra, a explicar el seu projecte al Congrés abans que hagi "fixat la seva posició" davant el Parlament.

"Si ha d'anar, que sigui quan hagi fixat la seva posició davant el Parlament", ha assenyalat en una entrevista en Catalunya Ràdio, on ha lamentat que el president fes una conferència al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) en comptes d'explicar-se a la cambra catalana.

Cunillera, que ha apuntat que coneix molt Pastor, ha assenyalat que "intueix" que la invitació a Torra és una iniciativa de la presidenta del Congrés.

La delegada del Govern a Catalunya també ha considerat que seria desitjable que, en cas que Torra vulgui acudir a la cambra baixa espanyola, ho faci després de reunir-se amb el president, Pedro Sánchez.

La trobada està prevista per a aquesta tardor i ha de donar continuïtat a la col·laboració que Cunillera ha assegurat que ja s'està produint "el dia a dia".

La socialista ha assegurat que el Govern "ha fet coses" per resoldre el conflicte català en els tres mesos que porta a la Moncloa: "Ha posat propostes sobre la taula".

"Quan tu poses sobre la taula el teu paper, la teva proposta, és normal que l'altre posi sobre la taula la seva que estigui als antípodes. Doncs asseiem-nos. Si no ens asseiem mai no resoldrem res", ha afegit.

Per a Cunillera, l'imprevisible triomf de la moció de censura contra Mariano Rajoy és una prova que és possible arribar a acords quan se superen les diferències en virtut d'un objectiu comú, pel que ha cridat a "trobar un altre moment" que permeti superar les discrepàncies.

"Si hi ha voluntat de trobar el punt comú, es troba", ha resolt la delegada, que ha augurat que faran falta moltes reunions entre Generalitat i Estat per trobar-lo.