Carles Puigdemont va afirmar en una entrevista al diari alemany Der Spiegel que «sempre» va «advertir» que ningú de la UE reconeixeria una Catalunya independent. I afegeix, en aquest sentit, que va criticar que la Unió declarés de quina banda es posaria en cas d'una declaració d'independència. També afirma que, sobretot, el que l'ha decebut més de la UE és el «silenci» després de la «violència policial» de l'1-O. Puigdemont afegeix que no li agrada «gens» ser la cara visible del moviment independentista català, perquè a aquest moviment no li calen «ni líders ni màrtirs». I assegura que no ha estat mai, i encara no ho està, a favor d'un trencament «traumàtic» amb Madrid. «Sempre he volgut una Catalunya independent, però aconseguida com a resultat d'un procés democràtic, no de la violència», va declarar al rotatiu alemany. El president cessat per l'article 155 afirma que res del que ha fet des de la tardor passada ha tingut motivacions personals, i va afegir que el que el motiva és «un sentit de responsabilitat» cap a Catalunya. Va explicar, en aquest sentit, que utilitza la llibertat de la qual gaudeix a l'exili per perseguir la seva «meta política». Aquestes declaracions de Carles Puigdemont al totatiu alemany contrasten amb anteriors pronunciaments seus. Puigdemont havia dit el setembre de 2016 que «si la gent de Catalunya vol la independència, Catalunya serà independent. I els països la reconeixeran, com en d'altres precedents». I l'estiu passat que «els Estats Units i la UE han dit que respectaran el referèndum».

Puigdemont va rebre aquesta setmana la visita de la periodista Pilar Rahola i de l'expresident del F.C. Barcelona, Joan Laporta.

Llarena demana empara

El jutge Pablo Llarena ha sol·licitat empara al Consell General del Poder Judicial (CJPJ) per defensar-se de la demanda civil que Carles Puigdemont i la resta de polítics independentistes a Bèlgica van presentar contra ell. El magistrat entén que es tracta d'un «atac planificat, groller i fraudulent». El jutge del Suprem estava citat davant del jutge a Brussel·les el 4 de setembre, tot i que no se li ha notificat la citació perquè la justícia espanyola l'ha tornat a Bèlgica sense complimentar al·legant que afectava la sobirania de l'Estat.