Una avioneta que duu penjada de la cua una pancarta de grans dimensions on es convida a retirar llaços grocs ha sobrevolat aquest dimecres la Costa Daurada. Els impulsors de la iniciativa, la plataforma España Ciudadana, ha anunciat a través del seu web que la campanya es durà a terme durant les pròximes setmanes tant a les costes catalanes com a les de la resta de l’Estat. La pancarta inclou el logotip de la plataforma i dues expressions: ‘¡A quitar lazos amarillos!’ i ‘Las playas #sondetodos’.

L’avioneta ha estat vista aquest dimecres a Salou, i alguns internautes se n’han fet ressò a les xarxes socials amb vídeos de l’aparell en ple vol i missatges a favor i en contra de la iniciativa. També n’ha parlat el diputat de Ciutadans al Congrés per Tarragona Sergio del Campo, que a través de Twitter ha aplaudit la iniciativa i ha reiterat que les platges “són de tothom”.

Al seu web España Ciudadana assegura que els llaços grocs o les creus clavades a les platges catalanes pretenen “coaccionar i reduir l’espai de llibertat de tots els ciutadans”. I afirma que és “un altre intent” de trencar la igualtat entre espanyols i de “posar barreres que ens prenguin drets bàsics”.