La Generalitat serà "implacable" en la tramitació de les sancions que es puguin derivar de les queixes rebudes per l'Agència Catalana de Consum arran dels reiterats episodis de cancel·lacions i retards de l'aerolínia Vueling, que mou un 40% dels passatgers a l'aeroport del Prat. Paral·lelament, el Govern "pressionarà" el Ministeri de Foment perquè busqui una solució, conjuntament amb altres estats, a la "saturació de l'espai aeri europeu", ha explicat la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en una entrevista a l'ACN. El president de la Generalitat, Quim Torra; Chacón; i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, van reunir-se la setmana passada amb el president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, per "escoltar la companyia" i traslladar-li les queixes que arriben dels usuaris.

La consellera ha explicat que, més enllà de focalitzar-se en els "símptomes" -que són els retards i les cancel·lacions de vols-, cal fixar-se en les "causes", que passen -segons va explicar la companyia al Govern durant la reunió- per la saturació de l'espai aeri a Europa. Amb això "no estic minimitzant la responsabilitat de Vueling, que l'ha de tenir, com qualsevol empresa que es dedica a oferir serveis a clients", ha volgut deixar clar.

Preguntada sobre si s'imposaran sancions a l'aerolínia, Chacón ha estat taxativa: "Les que corresponguin d'acord amb els expedients de Consum, com a qualsevol altra empresa, només faltaria".