10 de agost de 2018
10.08.2018

Dos diputats d'ERC denuncien un agent de la Policia Nacional per insultar-los i escopir-los

Josep Maria Jové i Jenn Díaz demanen al CNP les imatges de vídeo de la comissaria de Via Laietana que provarien els fets

09.08.2018 | 06:30
Josep Maria Jové i Jenn Díaz denuncien un agent del CNP

Dos diputats d'ERC al Parlament, Jenn Díaz i Josep Maria Jové, han denunciat un agent de la Policia Nacional per haver-los insultat i escopit quan passaven per davant seu mentre feia guàrdia a la porta de la comissaria del CNP de la Via Laietana de Barcelona. Segons la denúncia, els fets van ocórrer el dia 23 de juliol, entre 18:50 i les 19:00 hores, mentre els dos republicans caminaven en direcció a l´acte oficial d´entrega de les Creus de Sant Jordi que es celebrava al Palau de la Música Catalana.

En arribar a l´alçada de la comissaria de la Policia Nacional que es troba a la Via Laietana, "un dels agents del CNP que custodiaven la mencionada instal·lació, uniformat i armat amb arma llarga, va abandonar la posició en la que estava, per haver reconegut els diputats, posant-se a caminar unes passes al costat seu", segons l'escrit presentat als jutjats. A la denúncia, asseguren que va ser aleshores quan l'agent "es va escurar la gola i va escopir a terra en la direcció on eren els diputats". A més, en girar-se per mirar-lo, afirmen que l´agent "els va dir "fills de puta" en castellà.

Díaz i Jové afirmen que van continuar el seu camí i "en cap moment ens vam dirigir al mencionat agent que, amb tota seguretat, va vexar-nos, intimidar-nos i insultar-nos pel fet de reconèixer-nos com a diputats independentistes d'ERC". Segons els republicans, els fets els han "causat temor i desassossec en no ser un cas aïllat, ja que venim sofrint amenaces, insults o danys a la propietat a causa de la nostra ideologia política des de fa mesos per part de ciutadans que, presumiblement, no la comparteixen".

És per això que els diputats reclamen a la denúncia que els responsables de seguretat i vigilància de l´edifici de la comissaria de Via Laietana, "conservin" les imatges de les seves càmeres de videovigilància que enfoquin fora de l´edifici a qualsevol dels espais públics i les "remetin" al Jutjat per tal de poder provar els fets. A més, demanen al cos dels Mossos d´Esquadra que "es dirigeixin a les immediacions de la mencionada comissaria del CNP i esbrinin si existeixen altres imatges de càmeres de vigilància, requerint als titulars de les imatges, si n´hi hagués, per a que les conservin i remetin al jutjat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook