El conductor novell de 18 anys que va atropellar ahir dos ciclistes a Montbrió del Camp (Tarragona) causant-los la mort va donar positiu en drogues. Els agents de l'Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d'Esquadra el van detenir i el van traslladar a la comissaria de la Policia Autonòmica per prendre-li declaració. Es tracta d'un veí de Reus i de nacionalitat espanyola. Va ser detingut acusat de dos delictes de conducció sota els efectes de substàncies estupefaents i de forma temerària i d'uns altres dos d'homicidi per imprudència greu. Els Mossos li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar negatiu.

No obstant, en realitzar el drogotest, el jove va donar positiu. Segons informa el Servei Català de Trànsit, l'accident es va produir cap a les 08.16 hores d'ahir al matí en el quilòmetre 8 de la carretera T-310, a l'altura de Montbrió, quan el cotxe va envair el carril contrari i va atropellar un grup de quatre ciclistes, veïns de la localitat de Riudoms.

L'accident es va produir en circumstàncies encara no aclarides totalment.

Dos dels ciclistes, d'edats compreses entre els 50 i els 60 anys, van morir a l'acte, mentre que els altres dos van resultar ferits lleus. El conductor portava la placa distintiva de novell, la «L», al cotxe. Onze patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc del sinistre. El SEM també va activar el suport psicològic per a la família de les víctimes. A conseqüència de l'accident, els agents van tallar la carretera entre els quilòmetres 8 i 10 al tràfic durant gairebé quatre hores i es van fer desviaments senyalitzats a la zona. L'Associació esportiva i recreativa Amics de Riudoms va fer un comunicat de suport per la pèrdua dels dos veïns del poble.

«Dia molt trist per la pèrdua de dos companys ciclistes. Tot el nostre suport a les famílies en aquests moments tan durs. Descansin en pau», van expressar.