Els Mossos d'Esquadra van obrir ahir una investigació sobre la presumpta agressió d'un grup de manters a un turista nord-americà i a la seva família que va passar la nit d'aquest dimecres a la plaça de Catalunya de Barcelona. En un comunicat, el cos policial català ha informat que els investigadors han localitzat els afectats a través de gestions realitzades amb el Consolat dels Estats Units a Barcelona i denunciaran els fets la tarda d'aquest divendres. Per causes que estan investigant, un grup de manters presumptament va agredir l'home i la seva família quan intentaven intervenir en una discussió que prèviament s'havia iniciat entre els venedors ambulants i altres persones. El turista va patir ferides al cap i va ser traslladat a l'hospital, on va ser donat d'alta després de ser atès pels serveis sanitaris, mentre que dos membres de la seva família van rebre diferents cops i contusions, i també denunciaran els fets. Amb la declaració de tots els afectats, els Mossos han iniciat una investigació per localitzar, identificar i detenir els autors de les agressions. Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem) van informar aquest dijous que l'organisme va rebre l'alerta de l'agressió el dimecres a les 21.25 hores. El Sem va activar una ambulància que va atendre l'home de 45 anys per una ferida al cap i el va traslladar en estat menys greu a l'hospital Clínic de Barcelona, segons les mateixes fonts.

El turista agredit, José Bravo, ha assegurat en declaracions als mitjans que el van agredir després que defensés una dona que estava sent increpada (segons ell, també va rebre puntades), i que llavors van començar a pegar-li: «Venien en grups de tot arreu. Em van començar a atacar amb cinturons».

«Em sento insegur»

Va assegurar que ara se sent insegur i que no tornarà a visitar Barcelona i, a més, parlarà amb l'Ambaixada dels Estats Units perquè posi un avís als turistes nord-americans sobre la situació a la ciutat. El turista ha sostingut que els agressors sabien en quins punts pegar-li, per matar-lo, segons ell, i ha dit no entendre com es permet «a aquests il·legals manters vendre productes il·legals», perquè s'estan burlant de les lleis.

El president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va exigir a l'alcaldessa Ada Colau que convoqui «de forma urgent» la Junta Local de Seguretat per abordar «la venda ambulant il·legal descontrolada i els reiterats episodis d'incivisme de la Barceloneta».